Lær din krop at kende

Den manuelle behandling sigter mod, at normalisere muskulære spændingstilstande, med vægt på den nære forbindelse mellem kroppens funktioner og personlighedens udvikling. Ordet afspænding er ikke særligt dækkende, idet arbejdet i lige så høj grad består i at aktivere, styrke og øge spændingen i underspændt muskulatur.

Grundøvelserne tilbyder en konkret og struktureret tilgang til arbejdet med kroppen og det er meget enkle og lette øvelser, som enhver kan lære at bruge i dagligdagen.

Grundøvelserne guider dig til at blive selvregulerende. Ved hjælp af øvelserne og ved at give dig tid til at mærke din krop, lære den at kende, være anerkendende overfor det du mærker, vil du blive i stand til ved egen hjælp at kunne finde ind til roen i kroppen, når du har behov for det. Når din krop er afspændt, vil dit åndedræt automatisk også flyde mere frit.

Du vil gennem oplevelse, nærvær og indsigt tilegne dig ny mestring, såvel på det fysiske, som på det psykiske plan.

Øvelserne giver dig direkte adgang til at mærke din krop nu og her ( det du mærker vil være konstant foranderligt, da vores tanker, følelser og kropslige fornemmelser hele tiden ændrer sig ). Øvelserne er mindfulde og lærer dig, at byde det velkommen som er lige nu og her, uden at dømme, analysere eller forsøge at skubbe det væk. På den måde vil du lære, at stoppe kampen med det der er, og dermed blive mere fri og føle mere ro, både i kroppen og i hovedet.

Grundøvelser stimulerer den del af nervesystemet, som sørger for at skabe ro og balance i kroppen.

Det er altafgørende, at du tager din krops signaler alvorligt og anerkender hvordan det står til, for kun med det udgangspunkt kan du reelt forandre de ting i dit liv, som du ønsker at forandre og træffe gode og kærlige valg for dig selv.

Kontakt mig for at booke en tid

Profil Janni

Ring på:
50 98 64 28

Skriv mig en mail:
janni@udenomveje.dk

Book tid online

Her hjælper psykomotorisk terapi

Som Psykomorisk terapeut tilpasser jeg stræk og behandling af kroppens muskler til den enkelte person, hvilket gør at behandlingen også virker ved særligt sårbare problemstillinger. Herunder er en liste over hvilke udfordringer Psykomotorisk terapi og Afspænding kan lindre, skabe positiv udvikling i forhold til og understøtte ved:
  • Stress og stressrelaterede udfordringer kropsligt og personligt
  • Uro og følelse af pres, kropsligt og mentalt
  • Anspændthed i bryst og åndedræt
  • Spændinger i musklerne, bl.a i ryg, skuldre, nakke og ansigt
  • Angst, som manifesterer sig som kropslig uro og ængstelse
  • Smerter i kroppen, som giver træthed og udmattelse
  • Depression, hvor der parallelt arbejdes psykologisk/psykoterapeutisk
  • Terapiformen er en hjælp til selvhjælp, hvor du som klienten er meget aktiv i øvelser og behandling, og adskiller sig derfor meget fra massage.
Behandlingen foregår fuldt påklædt i tøj, som du kan bevæge dig i.
 
Den er ca. 100 år gammel og er en dansk udviklet behandling, som tidligere gik under navnet Afspændingspædagogik.
 
I dag er det en Bachelor-uddannelse, hvor der bl.a  erhverves grundig viden indenfor pædagogik, anatomi, fysiologi og psykologi.
Behandling af arm med sykomotorisk terapi