Kan man lære at være med det svære?

Kan man få det godt med at have det skidt?

Et foredrag om psykisk robusthed med psykomotorisk og metakognitiv terapeut Janni Pedersen og psykolog Dennis Spang Vestergaard.

Hvad nu hvis roden til psykisk lidelse ikke opstår, fordi vi har negative tanker, ubehagelige følelser eller smertefulde oplevelser?

Hvad nu hvis det forholder sig sådan, at vores tanker, følelser og kropslige fornemmelser er helt naturlige og gerne må være der – også når de er smertefulde?

Vores strategier til at håndtere smertefulde følelser og få dem til at gå væk kan faktisk ende med at vi forstærker dem! Vi frarøves nærvær, som vi kunne bruge på de ting og relationer, vi virkelig værdsætter i livet.

Vores baggrund

Janni Pedersen er uddannet psykomotorisk og metakognitiv terapeut, og Dennis Spang Vestergaard er uddannet psykolog.

Vi deler forståelsen af, at ”smerten er uundgåelig, men lidelsen er valgfri”. Udsagnet kan være provokerende, men peger også på den befrielse der ligger i forståelsen, at psykologisk robusthed og fleksibilitet ikke findes i vores positive tanker og følelser!

Vi bliver fleksible og robuste, når vi udvikler vores evne til at træde et skridt tilbage fra vores bekymringer, angst og uro og lader dem være. Når vi giver plads til det der er, både det positive og det negative, får sindet mulighed for at selvregulere og genfinde balance og sindsro.

Hvordan opstår forandring?

Paradoksalt nok opstår forandringen faktisk først, når man lærer ikke at gribe ind og engagere sig i bekymringerne eller andre påtrængende tanker. Det er ligesom et sår, som kun bliver værre jo mere vi piller i det. Det har brug for ro til at hele op af sig selv.

Evnen til at træde tilbage og acceptere alle vores smerter og nydelser er heldigvis en almen kompetence, som vi alle besidder. Det er ikke raketvidenskab. At træde et skridt tilbage og give plads til alskens ubehagelige tanker, følelser og kropssansninger og finde fred er for de fleste af os blot uvant. Men det er som muskler, der bliver større og stærkere med simpel træning. Simpel træning, hvor vi gradvist udvikler mere og mere sindsro i hverdagen.

Simple forståelser

Budskabet skal ikke forstås på den måde, at der ikke er ting i kulturen og samfundet, som sikkert trænger til at blive skruet på. Men vi har begge fundet simple forståelser og fremgangsmåder, der har hjulpet os igennem perioder, hvor livet har været unødvendigt bøvlet. For at handle effektivt er det nødvendigt med en fokusering af opmærksomheden, og vi har valgt at sætte ind her.

På vores foredrag præsenterer vi et udpluk af disse enkle forståelser og indsigter, samt øvelser der gør det tydeligt og samtidig fremmer psykologisk fleksibilitet og robusthed.

Vi glæder os til at inspirere dig.

De bedste hilsner
Dennis & Janni

Det praktiske

 • Tid:
  onsdag d. 21-6-2023
  kl. 17.30-19.00

 • Sted:
  “Spisestuen” VitaPark, Vitavej 69, 8300 Odder indg. B

 • Pris:
  75,00 inkl. kaffe og the

 • Tilmelding:
  For kontakt og tilmelding send en sms med dit navn til Janni på 50986428.

 • Betaling:
  Betal via MobilePay til Janni på 50986428.
  Har du ikke mulighed for at betale elektronisk, tager vi imod kontanter ved døren.