Lær at give slip på kontrollen og blive nærværende

Mindfulness er en opmærksomhedstræning, der styrker den form for bevidsthed, der handler om at være åben, opmærksom og tilstede i nuet.

Opmærksomheden på de fysiske fornemmelser og evnen til at være til stede fra øjeblik til øjeblik styrkes gennem kropslige øvelser, meditation og mentale strategier.

I mindfulness træner man evnen til at være ikke-dømmende overfor sig selv, men derimod anerkendende overfor det som er til stede i nuet. Tanker om fremtiden og fortiden registreres blot, uden at man “hægter” sig på tanken og “brygger videre på den. Nærvær og dét at give slip på kontrol trænes.

Hvad er mindfulness effektivt imod?

Mindfulness kan lindre:
• Stress
• Angst
• Tankemylder
• Tristhed
• Anspændthed m.m.

Det kan bruges alene eller som supplement til de øvrige kognitive metoder og andre behandlingsformer.

Undersøgelser viser, at Mindfulness har en forebyggende og endda helbredende effekt over for fx stress, depression, angst og kroniske smerter.

“Når vi vandrer, kan sjælen følge med”

Hvad er mindful vandring egentlig?

Kort sagt er det at lære enkle mindfulness-redskaber, mens vi vandrer.
Mindfulness handler om at være bevidst nærværende i det nuværende øjeblik- uden at dømme. Det modsatte er, at være opslugt af tanker og følelser, som forhindrer dig i at være til stede og nyde dit liv.

Mindful Vandring kan være en måde at give krop og sind en pause fra hverdagens stress og bekymringer.

Og det er et virkningsfuldt redskab til at blive bevidst om, hvordan vi ofte lader os styre automatisk af vores tanker.

Redskaberne du får på en sådan vandring giver dig også mulighed for at træffe nye og anderledes valg i dit liv generelt. Du vil blive i stand til at træffe bevidste valg, som er gode for dig, fremfor at vanens og automatpilotens magt styrer dig.

Vil du vandre med mig?

Kontakt mig Se den næste tur her

Naturen hjælper os til at forblive i nuet

Naturen hjælper os til at forblive i nuet, for i naturen bliver vores sanser hele tiden påvirket af eksempelvis solens stråler, fuglesang, duften af regn i skovbunden, farverne fra træer og blomster etc.

Når du er i dine sanser, er du i nuet! Og når du er i nuet falder tanker, bekymringer og grublerier til ro.

En mindfuld vandretur er en lille forsmag på mindfulness og på hvad du generelt kan få ud af at praktisere mindfulness i din hverdag og på dit job.

Du vil få redskaber til at lade tankerne være og vende dit fokus ud på de ting i dit liv som nærer dig og slippe det som ikke gør.

Se også mine vandringer i Andalusien her